Gemeente Leeuwarden

Welkom op de website van Speltherapie Heerenveen. Hier vindt u informatie over wat speltherapie inhoudt, voor wie het bedoeld is en wat de werkwijze is.

Soms hebben kinderen het moeilijk en zitten ze niet lekker in hun vel. De aanleiding hiervoor is niet altijd duidelijk. U als ouders of verzorgers maakt zich zorgen en bent op zoek naar steun om uw kind te kunnen helpen. Speltherapie kan dan een oplossing zijn.

Bij Speltherapie Heerenveen mag uw kind zijn wie het is, in een veilige omgeving en met onvoorwaardelijke aandacht. Speltherapie Heerenveen kan helpen om gebeurtenissen een plek te geven waardoor uw kind weer ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen.

Als speltherapeut wil ik uw kind helpen weer te vertrouwen op zijn eigen kracht.

Symonia Brekeveld

Speltherapie-Heerenveen-Symonia-brekeveld

Wat is speltherapie?

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Het kan een uitkomst bieden voor kinderen die in de knel zitten of stagneren in hun ontwikkeling. Waar het bij volwassenen helpt om over problemen te praten, is dit voor kinderen vaak moeilijk.

Wanneer speltherapie?

Speltherapie kan helpen om de gebeurtenissen een plaats te geven waardoor het kind weer ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Soms hebben kinderen het moeilijk in hun leven en zitten ze niet lekker in hun vel. De aanleiding hiervoor is niet altijd duidelijk.