Ik ben Symonia Brekeveld,  de speltherapeut van Speltherapie Heerenveen.

Na jaren in het basisonderwijs te hebben gewerkt als leerkracht en intern begeleider wilde ik graag meer verdieping en handvatten om kinderen die om een of andere reden in de knel zitten verder te helpen. Daarom heb ik de opleiding Speltherapie gedaan en mijn passie gevonden in het individueel werken met kinderen. Door mijn ervaring in het onderwijs heb ik goed zicht op de ontwikkeling van kinderen en kan ik hier makkelijk op aansluiten.

Spel kan een kind even in een wereld brengen waarin hij kan ervaren en experimenteren zonder dat anderen daar wat van vinden. Het kan een gevoel van vrijheid geven en ontlading. Zo kan spel een kind helpen om de eigen krachten te ontdekken en van daaruit verder te ontwikkelen. Mijn doel daarbij is dat kinderen en hun opvoeders na een therapietraject weer het gevoel hebben verder te kunnen. In de spelkamer bied ik kinderen een veilige plek, waar zij zichzelf kunnen zijn en waar zij hun gedachten en gevoelens kunnen uiten.

Als speltherapeut geniet ik ervan dat kinderen zich snel vertrouwd voelen, zichzelf kunnen zijn, zichzelf laten zien, opbloeien en in vertrouwen op eigen kracht de toekomst weer tegemoet gaan.

Speltherapie-Heerenveen-Symonia-brekeveld